Testo 184 T2 - Jednorazowy rejestrator temperatury z wyświetlaczem dla transportu (150 dni)

Testo 184 T2 - Jednorazowy rejestrator temperatury z wyświetlaczem dla transportu (150 dni)

Na zamówienie
Testo 184 T2 - Jednorazowy rejestrator temperatury z wyświetlaczem dla transportu (150 dni) - najważniejsze informacje:
  • Wielkość mierzona: temperatura
  • Czas działania: 150 dni
  • Dostępne w opakowaniach 1, 10 i 50 szt.
  • Zgodny z normami:GxP, 21 CFR Part 11, HACCP i EN 12830

Opis

Jednorazowy rejestrator temperatury Testo 184 T2 z wbudowanym czujnikiem temperatury w wersji z wyświetlaczem LCD. Rejestrator daje możliwość ciągłego monitoringu temperatury przez 150 dni od chwili uruchomienia. Odczyt danych następuje poprzez podłączenie rejestratora do komputera przez port USB. Rejestrator jest zgodny z normami:GxP, 21 CFR Part 11, HACCP i EN 12830.

Rejestratory Testo z serii 184

Zalety rejestratorów testo 184

Wyraźne wskazania alarmów

Wyraźne wskazania alarmów
Jedno spojrzenie na wyświetlacz lub diody LED wystarcza aby wiedzieć, czy w trakcie transportu naruszono wartości graniczne temperatury, wilgotności lub wstrząsów.

Łatwa obsługa

Łatwa obsługa
Urządzenie testo 184 jest obsługiwane intuicyjnie i może być stosowane bez specjalnego szkolenia lub wiedzy: przycisk „Start” rozpoczyna rejestrację danych, przycisk „Stop” ją zatrzymuje.

Wygodny odczyt

Wygodny odczyt
Raport w pliku PDF zawierający dane na temat warunków transportu zostaje utworzony automatycznie po podłączeniu rejestratora testo 184 do interfejsu USB komputera. Funkcja ta jest odpowiednia dla długoterminowej archiwizacji danych zgodnie ze standardem PDF/A.

Łatwa konfiguracja

Łatwa konfiguracja
W każdym urządzeniu testo 184 przechowywany jest plik konfiguracji, dzięki któremu konfiguracja rejestratora jest intuicyjna – nie ma konieczności pobierania danych, instalacji, interfejsu użytkownika oraz dodatkowych kosztów.

Bezpieczeństwo IT

Bezpieczeństwo IT
Rejestratory testo 184 pracują bezpiecznie bez instalacji lub pobierania oprogramowania, co pozwala na uniknięcie problemów IT związanych z zaporą lub programem antywirusowym.

Aplikacje i zastosowanie

Monitorowanie i dokumentowanie temperatury, wilgotności i wstrząsów w usługach logistycznych dla żywności

Monitorowanie i dokumentowanie temperatury, wilgotności i wstrząsów w usługach logistycznych dla żywności

Niewłaściwe obchodzenie się z produktami spożywczymi może pociągnąć za sobą niebezpieczeństwo dla zdrowia. Aby móc wyeliminować to zagrożenie firmy muszą stosować się do zaleceń HACCP gwarantujących bezpieczeństwo żywności w całym łańcuchu dostaw od producenta do konsumenta. Kluczowe jest dotrzymanie specyficznych dla produktu warunków granicznych i nieprzerwany monitoring zimnego łańcucha dostaw. W wielu przypadkach, obok temperatury, monitorowanie wilgotności i wstrząsów również może mieć związek z zachowaniem jakości produktów spożywczych.
Dzięki serii testo 184 kierownicy działów jakości w logistyce produktów żywnościowych otrzymują 6 rejestratorów posiadających międzynarodowe certyfikaty HACCP, zdolne do monitorowania i dokumentowania wszystkich krytycznych parametrów podczas transportu żywności. Rejestratory testo 184 T1, T2, T3 i T4 zostały dodatkowo przetestowane i certyfikowane wg EN12830 przez TÜV Süd , dzięki temu idealnie nadają się do transportu mrożonej i głęboko mrożonej żywności.

Monitorowanie i dokumentowanie temperatury, wilgotności i wstrząsów w usługach logistycznych dla farmacji

Monitorowanie i dokumentowanie temperatury, wilgotności i wstrząsów w usługach logistycznych dla farmacji

Niewłaściwe obchodzenie się z produktami spożywczymi może pociągnąć za sobą niebezpieczeństwo dla zdrowia. Aby móc wyeliminować to zagrożenie firmy muszą stosować się do zaleceń HACCP gwarantujących bezpieczeństwo żywności w całym łańcuchu dostaw od producenta do konsumenta. Kluczowe jest dotrzymanie specyficznych dla produktu warunków granicznych i nieprzerwany monitoring zimnego łańcucha dostaw. W wielu przypadkach, obok temperatury, monitorowanie wilgotności i wstrząsów również może mieć związek z zachowaniem jakości produktów spożywczych.
Dzięki serii testo 184 kierownicy działów jakości w logistyce produktów żywnościowych otrzymują 6 rejestratorów posiadających międzynarodowe certyfikaty HACCP, zdolne do monitorowania i dokumentowania wszystkich krytycznych parametrów podczas transportu żywności. Rejestratory testo 184 T1, T2, T3 i T4 zostały dodatkowo przetestowane i certyfikowane wg EN12830 przez TÜV Süd , dzięki temu idealnie nadają się do transportu mrożonej i głęboko mrożonej żywności.Większość farmaceutyków musi być transportowana i magazynowana w warunkach temperatury i wilgotności zdefiniowanych poprzez dolne i górne granice w całym łańcuchu dostaw. Naruszenie tych predefiniowanych granic może pociągnąć za sobą nieodwracalne zmiany substancji czynnych lub zmiany składu leków.
Jednakże nie tylko leki i ich substancje aktywne są zagrożone. Ujemne temperatury i ekstremalne zmiany temperatury mogą spowodować uszkodzenie opakowań lub instrumentów medycznych. Konsekwencją byłoby wybrakowanie towaru, straty finansowe i pogorszenie reputacji.
W środowisku regulowanym przez GxP kontrola zimnego łańcucha od produkcji do dostawy jest warunkiem wstępnym nie tylko dla zapewnienia jakości produktu ale również zapobiega stratom finansowym i zmniejsza ryzyko utraty reputacji w środowisku związanym z farmacją.
Dzięki rejestratorom testo 184 Państwa produkty będą chronione przed niezaważonymi przerwami w zimnym łańcuchu, a cała ścieżka dystrybucji może być kompetentnie i pewnie monitorowana i dokumentowana zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi standardami, przepisami i normami.

Monitorowanie i dokumentowanie temperatury i wilgotności w transporcie kwiatów

Monitorowanie i dokumentowanie temperatury i wilgotności w transporcie kwiatów.

Już dawno temu stwierdzono, że temperatura podczas transportu ciętych kwiatów i roślin zielonych ma zdecydowany wpływa na ich jakość. Odkąd handel kwiatami ma globalny wymiar i codziennością jest, że kwiaty z Kenii, Tanzanii albo Ekwadoru sprzedawane są w USA, Niemczech albo w Rosji, monitorowanie warunków transportu, często podczas kilkudniowej podróży, stało się niezbędne.

Kwiaty nie mogą być transportowane ani w zbyt wysokiej ani w zbyt niskiej temperaturze. To pierwsze prowadzi do utraty kwiatów i liści, drugie natomiast negatywnie wpływa nie tylko na wygląd, lecz również na trwałość roślin. Dostateczna wilgotność powietrza ma również istotny wpływ na jakość kwiatów. Dzięki rejestratorom testo 184 mogą Państwo szybko, łatwo i niezawodnie monitorować i dokumentować warunki transportu ciętych kwiatów i roślin zielonych.

Monitorowanie i dokumentowanie temperatury, wilgotności i wstrząsów we wszelkiego rodzaju usługach logistycznych

Dostawcy usług logistycznych często przejmują odpowiedzialność za drogie i wrażliwe produkty farmaceutyczne, żywnościowe, elektroniczne lub dzieła sztuki. Złe warunki podczas transportu mogą prowadzić do znacznej utraty jakości, a nawet całkowitego zniszczenia monitorowanych produktów.

Za pomocą rejestratorów testo 184 można monitorować właściwe graniczne wartości temperatury i wilgotności, jak również poziom tolerowanych drgań. Dzięki automatycznie tworzonym raportom zebrane dane można bardzo łatwo analizować i dokumentować. Pozwala to wyeliminować wszelkie wątpliwości dotyczące warunków transportu.

Produkty wrażliwe na wstrząsy i drgania, takie jak elektronika, delikatne maszyny albo niektóre produkty bio-farmaceutyczne mogą być dodatkowo monitorowane pod kątem naruszenia wcześniej zdefiniowanych granicznych szoków mechanicznych za pomocą rejestratora testo 184 G1.

Testo 184 T2 - Jednorazowy rejestrator temperatury z wyświetlaczem dla transportu (150 dni) - zawartość zestawu

  • rejestrator temperatury testo 184 T2
  • certyfikat kalibracji
  • uchwyt ścienny

Dane techniczne

Pomiar temperatury - NTC
Zakres pomiarowy -35 do +70 °C
Dokładność ±0,5 °C
Rozdzielczość 0,1 °C
Ogólne dane techniczne
Wymiary 44 x 12 x 97 mm
Temperatura pracy -35 do +70 °C
Klasa zabezpieczenia IP67 z futerałem TopSafe
Standardy EN 12830
Typ certyfikatu Międzynarodowy certyfikat HACCP
Czas pracy 150 dni
Sygnał alarmowy LED i wyświetlacz
Typ baterii baterie jednorazowe
Pamięć 40 000 mierzone wartości
Temperatura składowania -55 do +70 °C
Waga 45 g
Stany magazynowe 0 Przedmiot
0572 1842
Testo

Masz pytania, na które nie znalazłaś/eś odpowiedzi?
Potrzebujesz innego rozwiązania, którego nie znalazłaś/eś na naszej stronie?
Zastanawiasz się, czy to dobry wybór?

info@stacjonarne.pl
+48 505 691 153