Testo 184 T3 - Rejestrator temperatury USB z wyświetlaczem dla transportu
- Wielkość mierzona: temperatura
- Czas działania: nieograniczony
- Dostępne w opakowaniach 1, 10 i 50 szt.
- Zgodny z normami:GxP, 21 CFR Part 11, HACCP i EN 12830
Masz pytanie na temat tego produktu?
Skontaktuj się z nami aby zadać pytanie. Nasi specjaliści chętnie udzielą Ci potrzebnych informacji od poniedziałku do piątku 7:00 - 17:00.
INFOLINIA (22) 118 99 89 lub +48 505 691 153 |
EMAIL info@stacjonarne.pl |
Opis
Rejestrator temperatury Testo 184 T3 z wbudowanym czujnikiem temperatury w wersji z wyświetlaczem LCD. Rejestrator temperatury Testo 184 T3 jest urządzeniem wielokrotnego użytku - miernik programuje się z poziomu komputera, poprzez podłączenie go przez port USB. Rejestrator jest zgodny z normami:GxP, 21 CFR Part 11, HACCP i EN 12830.
Zalety rejestratorów testo 184
Wyraźne wskazania alarmów
Jedno spojrzenie na wyświetlacz lub diody LED wystarcza aby wiedzieć, czy w trakcie transportu naruszono wartości graniczne temperatury, wilgotności lub wstrząsów.
Łatwa obsługa
Urządzenie testo 184 jest obsługiwane intuicyjnie i może być stosowane bez specjalnego szkolenia lub wiedzy: przycisk „Start” rozpoczyna rejestrację danych, przycisk „Stop” ją zatrzymuje.
Wygodny odczyt
Raport w pliku PDF zawierający dane na temat warunków transportu zostaje utworzony automatycznie po podłączeniu rejestratora testo 184 do interfejsu USB komputera. Funkcja ta jest odpowiednia dla długoterminowej archiwizacji danych zgodnie ze standardem PDF/A.
Łatwa konfiguracja
W każdym urządzeniu testo 184 przechowywany jest plik konfiguracji, dzięki któremu konfiguracja rejestratora jest intuicyjna – nie ma konieczności pobierania danych, instalacji, interfejsu użytkownika oraz dodatkowych kosztów.
Bezpieczeństwo IT
Rejestratory testo 184 pracują bezpiecznie bez instalacji lub pobierania oprogramowania, co pozwala na uniknięcie problemów IT związanych z zaporą lub programem antywirusowym.
Aplikacje i zastosowanie
Monitorowanie i dokumentowanie temperatury, wilgotności i wstrząsów w usługach logistycznych dla żywności
Niewłaściwe obchodzenie się z produktami spożywczymi może pociągnąć za sobą niebezpieczeństwo dla zdrowia. Aby móc wyeliminować to zagrożenie firmy muszą stosować się do zaleceń HACCP gwarantujących bezpieczeństwo żywności w całym łańcuchu dostaw od producenta do konsumenta. Kluczowe jest dotrzymanie specyficznych dla produktu warunków granicznych i nieprzerwany monitoring zimnego łańcucha dostaw. W wielu przypadkach, obok temperatury, monitorowanie wilgotności i wstrząsów również może mieć związek z zachowaniem jakości produktów spożywczych.
Dzięki serii testo 184 kierownicy działów jakości w logistyce produktów żywnościowych otrzymują 6 rejestratorów posiadających międzynarodowe certyfikaty HACCP, zdolne do monitorowania i dokumentowania wszystkich krytycznych parametrów podczas transportu żywności. Rejestratory testo 184 T1, T2, T3 i T4 zostały dodatkowo przetestowane i certyfikowane wg EN12830 przez TÜV Süd , dzięki temu idealnie nadają się do transportu mrożonej i głęboko mrożonej żywności.
Monitorowanie i dokumentowanie temperatury, wilgotności i wstrząsów w usługach logistycznych dla farmacji
Niewłaściwe obchodzenie się z produktami spożywczymi może pociągnąć za sobą niebezpieczeństwo dla zdrowia. Aby móc wyeliminować to zagrożenie firmy muszą stosować się do zaleceń HACCP gwarantujących bezpieczeństwo żywności w całym łańcuchu dostaw od producenta do konsumenta. Kluczowe jest dotrzymanie specyficznych dla produktu warunków granicznych i nieprzerwany monitoring zimnego łańcucha dostaw. W wielu przypadkach, obok temperatury, monitorowanie wilgotności i wstrząsów również może mieć związek z zachowaniem jakości produktów spożywczych.
Dzięki serii testo 184 kierownicy działów jakości w logistyce produktów żywnościowych otrzymują 6 rejestratorów posiadających międzynarodowe certyfikaty HACCP, zdolne do monitorowania i dokumentowania wszystkich krytycznych parametrów podczas transportu żywności. Rejestratory testo 184 T1, T2, T3 i T4 zostały dodatkowo przetestowane i certyfikowane wg EN12830 przez TÜV Süd , dzięki temu idealnie nadają się do transportu mrożonej i głęboko mrożonej żywności.Większość farmaceutyków musi być transportowana i magazynowana w warunkach temperatury i wilgotności zdefiniowanych poprzez dolne i górne granice w całym łańcuchu dostaw. Naruszenie tych predefiniowanych granic może pociągnąć za sobą nieodwracalne zmiany substancji czynnych lub zmiany składu leków.
Jednakże nie tylko leki i ich substancje aktywne są zagrożone. Ujemne temperatury i ekstremalne zmiany temperatury mogą spowodować uszkodzenie opakowań lub instrumentów medycznych. Konsekwencją byłoby wybrakowanie towaru, straty finansowe i pogorszenie reputacji.
W środowisku regulowanym przez GxP kontrola zimnego łańcucha od produkcji do dostawy jest warunkiem wstępnym nie tylko dla zapewnienia jakości produktu ale również zapobiega stratom finansowym i zmniejsza ryzyko utraty reputacji w środowisku związanym z farmacją.
Dzięki rejestratorom testo 184 Państwa produkty będą chronione przed niezaważonymi przerwami w zimnym łańcuchu, a cała ścieżka dystrybucji może być kompetentnie i pewnie monitorowana i dokumentowana zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi standardami, przepisami i normami.
Monitorowanie i dokumentowanie temperatury i wilgotności w transporcie kwiatów.
Już dawno temu stwierdzono, że temperatura podczas transportu ciętych kwiatów i roślin zielonych ma zdecydowany wpływa na ich jakość. Odkąd handel kwiatami ma globalny wymiar i codziennością jest, że kwiaty z Kenii, Tanzanii albo Ekwadoru sprzedawane są w USA, Niemczech albo w Rosji, monitorowanie warunków transportu, często podczas kilkudniowej podróży, stało się niezbędne.
Kwiaty nie mogą być transportowane ani w zbyt wysokiej ani w zbyt niskiej temperaturze. To pierwsze prowadzi do utraty kwiatów i liści, drugie natomiast negatywnie wpływa nie tylko na wygląd, lecz również na trwałość roślin. Dostateczna wilgotność powietrza ma również istotny wpływ na jakość kwiatów. Dzięki rejestratorom testo 184 mogą Państwo szybko, łatwo i niezawodnie monitorować i dokumentować warunki transportu ciętych kwiatów i roślin zielonych.
Monitorowanie i dokumentowanie temperatury, wilgotności i wstrząsów we wszelkiego rodzaju usługach logistycznych
Dostawcy usług logistycznych często przejmują odpowiedzialność za drogie i wrażliwe produkty farmaceutyczne, żywnościowe, elektroniczne lub dzieła sztuki. Złe warunki podczas transportu mogą prowadzić do znacznej utraty jakości, a nawet całkowitego zniszczenia monitorowanych produktów.
Za pomocą rejestratorów testo 184 można monitorować właściwe graniczne wartości temperatury i wilgotności, jak również poziom tolerowanych drgań. Dzięki automatycznie tworzonym raportom zebrane dane można bardzo łatwo analizować i dokumentować. Pozwala to wyeliminować wszelkie wątpliwości dotyczące warunków transportu.
Produkty wrażliwe na wstrząsy i drgania, takie jak elektronika, delikatne maszyny albo niektóre produkty bio-farmaceutyczne mogą być dodatkowo monitorowane pod kątem naruszenia wcześniej zdefiniowanych granicznych szoków mechanicznych za pomocą rejestratora testo 184 G1.
Testo 184 T3 - Rejestrator temperatury USB z wyświetlaczem dla transportu - zawartość zestawu
- rejestrator temperatury testo 184 T3
- certyfikat kalibracji
- uchwyt ścienny
Dane techniczne
Pomiar temperatury - NTC | |
Zakres pomiarowy | -35 do +70 °C |
Dokładność | ±0,5 °C |
Rozdzielczość | 0,1 °C |
Ogólne dane techniczne | |
Wymiary | 44 x 12 x 97 mm |
Temperatura pracy | -35 do +70 °C |
Klasa zabezpieczenia | IP67 |
Standardy | EN 12830 |
Typ certyfikatu | Międzynarodowy certyfikat HACCP |
Czas pracy | Nieograniczony |
Sygnał alarmowy | LED i wyświetlacz |
Typ baterii | Bateria litowa CR2450, 3V, wymienna |
Żywotność baterii | 500 dni (w temp. +25oC i przy cyklu pom. 15 min.) |
Pamięć | 40 000 mierzone wartości |
Temperatura składowania | -55 do +70 °C |
Waga | 45 g |
Akcesoria dodatkowe
Wzorcowanie termometrów (temperatura)
Świadectwo wzorcowania termometru w 3 punktach w laboratorium z akredytacją PCA
Standard 1: -10°C, 0°C, +20°C
Standard 2: 2°C, 5°C, 8°C
Rodzaj wzorcowania (Standard 1 lub Standard 2) należy wskazać w uwagach do zamówienia.
Czas potrzebny na wzorcowanie termometru elektronicznego wynosi typowo od 3 do 7 dni roboczych.
WZ-T-S3-PCA
Wzorcowanie termometru w punktach niestandardowych w laboratorium z akredytacją PCA
Usługa wzorcowania termometrów elektrycznych i elektronicznych obejmuje sprawdzenie urządzenia oraz wydanie dokumentu (świadectwo wzorcowania) dla dowolnej liczby niestandardowych punktów pomiarowych.
Wzorcowanie termometrów w ramach akredytacji PCA może być przeprowadzone dla dowolnie wybranych punktów pomiarowych z zakresu:
- -65 ... 180°C - w przypadku termometrów z czujnikiem temperatury powietrza (zintegrowanym lub zewnętrznym)
- -65 ... 250°C - w przypadku termometrów z z czujnikiem zanurzeniowym (wodoszczelną sondą...