Zestaw Testo 206-pH1 - pHmetr z buforami i walizką

Zestaw Testo 206-pH1 - pHmetr z buforami i walizką

Od 843,00 zł Netto (1 036,89 zł z VAT)
Na zamówienie
Zestaw Testo 206-pH1 - pHmetr z buforami i walizką - najważniejsze informacje: Kompaktowy miernik do badania temperatury i pH w cieczach i produktach półstałych/lepkich.
  • Zakres pomiarowy: 0 ... 14 pH i 0...+60°C
  • Możliwość wymiany elektrody przez użytkownika
  • TopSafe: Wytrzymały, wodoszczelny, higieniczny i mozna go myś w zmywarce (IP68)
  • Wbudowana sonda temperatury

Opis

Przyrząd pomiarowy do mierzenia poziomu pH w substancjach lepkich, na przykład galaretki, kremy, mięso, sery, owoce...

Aplikacje i zastosowanie - pH-metr Testo 206 pH1

Pomiar pH wody pitnej

Już od 2007 roku istnieją w Polsce przepisy prawne, które regulują dopuszczalne wartości określonych parametrów w wodzie pitnej. Rozporządzenie Ministra Zdrowia w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi z dnia 29 marca 2007 r. zarządza, że przedsiębiorstwa wodociągowe mają obowiązek zapewnić swoim klientom jakość wody pitnej zgodnie z wytycznymi ujętymi w rozporządzeniu. Wartość pH jest ważnym parametrem, służącym określaniu jakości wody.

Pobierane próbki wody powinny być sprawdzane pod kątem poziomu wartości pH, bezpośrednio po pobraniu próbki. Wartość pH nie może przekroczyć dolnej wartości 6,5 i górnej 9,5. Optymalna wartość to 7.

Zalety pH-metru testo 206:

  • Bezpośredni pomiar żywności, pomagający szybko ocenić wartość pH
  • Pehametr dostępny w trzech wersjach - w zależności od środowiska, w którym pomiar jest dokonywany
  • Solidny, wodoodporny futerał "TopSafe", który można być w zmywarce (klasa zabezpieczenia IP68)
  • Wbudowany czujnik temperatury do jednoczesnego pomiaru pH i kompensacji ewentualnych wahań temperatury
  • Bezobsługowy elektrolit żelowy do przechowywania sondy
Pomiar wartości pH do zapewnienia jakości w sektorze spożywczym

Pomiar wartości pH do zapewnienia jakości w sektorze spożywczym

Wartość pH żywności ma bezpośredni wpływ na rozwój mikroorganizmów, co za tym idzie na bezpieczeństwo i jakość żywności. Właśnie z tych powodów wiele firm stosuje wartość pH jako parametr określający jakość oferowanej żywności. Dla przykładu, można podać fakt, iż wartość pH ma olbrzymie znaczenie przy produkcji mięsa, kiełbas czy nabiału.

Wartość pH jest bardzo ważnym parametrem, określającym jakość produktów spożywczych. W szczególności dotyczy to mięsa i produktów mięsnych pod względem zdolności wiązania wody, smaku, koloru, kruchości i trwałości. W piekarnictwie poziom kwasowości zakwasu może być określony za pomocą wartości pH. W przypadku produktów takich jak sosy do sałatek, wartość pH pomaga zapewnić jakość lub stałą kwasowość produktów.

Zalety pHmetru testo 206:

  • Bezpośredni pomiar żywności, pomagający szybko ocenić wartość pH
  • Pehametr dostępny w trzech wersjach - w zależności od środowiska, w którym pomiar jest dokonywany
  • Solidny, wodoodporny futerał "TopSafe", który można być w zmywarce (klasa zabezpieczenia IP68)
  • Wbudowany czujnik temperatury do jednoczesnego pomiaru pH i kompensacji ewentualnych wahań temperatury
  • Bezobsługowy elektrolit żelowy do przechowywania sondy
  • Kalibracja w 1, 2 lub 3 punktach
Pomiar pH w przemyśle kosmetycznym

Pomiar pH w przemyśle kosmetycznym

Wartość pH jest kluczowym czynnikiem, jeśli chodzi o ocenę jakości produktów kosmetycznych. Produkty kosmetyczne, których odczyn pH jest zbyt kwaśny lub zbyt zasadowy, mogą powodować podrażnienia skóry bądź wysypki. Odczyn pH skóry wynosi między 5 a 6,5, dzięki jej naturalnemu kwaśnemu płaszczowi ochronnemu. Żele oczyszczające do twarzy, które są delikatnie kwaśne, mogą dodatkowo wspierać naturalny kwaśny płaszcz ochronny skóry. Jest to szczególnie ważne dla osób o wrażliwej skórze. Z drugiej strony, żele do oczyszczania cery o zasadowym odczynie pH, mogą pomagać skórze w odnowie jej naturalnego natłuszczania.

Wartość pH produktów kosmetycznych musi być monitorowana kontrolowana i jeżeli to potrzebne poprawiana na etapie produkcji. Wszystko po to aby produkt końcowy miał wymagany odczyn pH.

Zalety pHmetru testo 206:

  • Bezpośredni pomiar żywności, pomagający szybko ocenić wartość pH
  • Pehametr dostępny w trzech wersjach - w zależności od środowiska, w którym pomiar jest dokonywany
  • Solidny, wodoodporny futerał "TopSafe"(klasa zabezpieczenia IP68), spełnia wymogi czystości w sektorze farmaceutycznym
  • Wbudowany czujnik temperatury do jednoczesnego pomiaru pH i kompensacji ewentualnych wahań temperatury
  • Bezobsługowy elektrolit żelowy do przechowywania sondy
  • Kalibracja w 1, 2 lub 3 punktach

Zestaw Testo 206-pH1 - pHmetr z buforami i walizką - zawartość zestawu

  • pHmetr testo 206-pH1
  • roztwór kalibracyjny pH4 (250ml)
  • roztwór kalibracyjny pH7 (250ml)
  • aluminiowa walizka
  • elektroda do cieczy i substancji lepkich
  • kapsułę z żelem do przechowywania elektrody
  • uchwyt do paska TopSafe
  • komplet baterii
  • instrukcja obsługi

Dane techniczne

Pomiar temperatury - NTC
Zakres pomiarowy 0 do +60 °C (krótkotrwałe do +80 °C)
Dokładność ±0,4 °C
Rozdzielczość 0,1 °C
Elektroda pH
Zakres pomiarowy 0 do 14 pH
Dokładność ±0,02 pH
Rozdzielczość 0,01 pH
Ogólne dane techniczne
Wymiary 197 x 33 x 20 mm
Temperatura pracy 0 do +60 °C
Obudowa ABS z TopSafe, stopień ochrony IP68
Klasa zabezpieczenia IP68
Typ baterii 1 x CR2032
Żywotność baterii 80 godz (Auto Off 10 min)
Wyświetlacz LCD
Rozmiar wyświetlacza 2-liniowy wyświetlacz
Liczba kanałów 2-kanałowy
Szybkość pomiaru 2 pomiarów na sekundę
Kompensacja temperatury Automatyczna
Temperatura składowania -20 do +70 °C
Waga 69 g
Stany magazynowe 0 Przedmiot
0563 2065
Testo

Masz pytania, na które nie znalazłaś/eś odpowiedzi?
Potrzebujesz innego rozwiązania, którego nie znalazłaś/eś na naszej stronie?
Zastanawiasz się, czy to dobry wybór?

info@stacjonarne.pl
+48 505 691 153

Powiązane produkty

Numer kat.: 0563 2051 
Od 935,00 zł Netto (1,150,05 zł z VAT)
Wytrzymały przyrząd do pomiaru pH i temperatury w mięsie z automatyczną kompensacją temperatury.
  • zakres pomiarowy: 0…14 pH
  • możliwość wymiany elektrody przez użytkownika
  • zbiornik z żelem do przechowywania elektrody
  • możliwość samodzielnej kalibracji w 1,2 lub 3 pkt
Numer kat.: 0563 2052 
Od 1 270,00 zł Netto (1,562,10 zł z VAT)
  • Ideal for measuring the pH value and temperature in semi-solid media, e.g. in meat
  • The combined penetration tip with temperature probe enables automatic temperature compensation
  • Maintenance-free pH measurement thanks to gel electrolyte
  • Advantage of the set: essential accessories are always to hand (e.g. calibration dosing bottles)
Numer kat.: 0563 2061 
Od 504,00 zł Netto (619,92 zł z VAT)
Kompaktowy miernik do badania temperatury i pH w cieczach.
  • Idealny do pomiaru wartości pH cieczy
  • Zintegrowana sonda temperatury umożliwia automatyczną kompensację temperatury
  • Nie wymagająca konserwacji elektroda żelowa
  • Odporny na kurz i zabrudzenia dzięki futerałowi TopSafe
Numer kat.: 0563 2066 
Od 1 170,00 zł Netto (1,439,10 zł z VAT)
Przyrząd pomiarowy, końcówka sondy do pomiaru poziomu pH w substancjach lepkich, zbiornik z żelem do przechowywania, roztwór buforowy pH4+7 250ml, futerał TopSafe uchwyt ścienny/do paska i walizka aluminiowa.
  • kompaktowy miernik pH z elektrodą penetracyjną
  • odporny na kurz i zabrudzenia dzięki futerałowi TopSafe
  • nie wymagająca konserwacji sonda żelowa
  • funkcja zatrzymania wyniku po stabilizacji pomiaru