Testo 106 - Cateringowy termometr elektroniczny z sondą

Testo 106 - Cateringowy termometr elektroniczny z sondą

191,00 zł Netto (234,93 zł z VAT)
0560 1063
Testo
Na zamówienie
Testo 106 - Cateringowy termometr elektroniczny z sondą - najważniejsze informacje: Termometr Testo 106 – praktyczny i wiarygodny pomiar temperatury produktów spożywczych podczas produkcji, transportu i odbioru towaru. To niezawodne narzędzie pomiarowe, nieodzowne w kuchniach przemysłowych, restauracjach, supermarketach.
  • Testo 106 wraz z wodoszczelnym futerałem ochronnym TopSafe (należy zamówić oddzielnie), spełnia normę EN 13485 i HACCP
  • Alarm akustyczny z diodą alarmową, po przekroczeniu wartości granicznych (indywidualnie ustawianych)
  • Końcówka pomiarowa sondy, o średnicy 2,2 mm, sprawia, że nakłucia produktu spożywczego są prawie niewidoczne
  • Automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru (Auto-Hold)

Masz pytanie na temat tego produktu?

Skontaktuj się z nami aby zadać pytanie. Nasi specjaliści chętnie udzielą Ci potrzebnych informacji od poniedziałku do piątku 7:00 - 17:00.

INFOLINIA
+48 505 691 153
EMAIL
info@stacjonarne.pl

Opis

Termometr dla przemysłu spożywczego (HACCP) testo 106

Testo 106 wraz z wodoszczelnym futerałem ochronnym TopSafe (należy zamówić oddzielnie), spełnia normę EN 13485 i HACCP. Alarm akustyczny z diodą alarmową, po przekroczeniu wartości granicznych (indywidualnie ustawianych). Końcówka pomiarowa sondy, o średnicy 2,2 mm, sprawia, ze nakłucia produktu spożywczego są prawie niewidoczne. Automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru (Auto-Hold)

Precyzyjny termometr do żywności testo 106 dokonuje 2 pomiarów na sekundę. Dzięki temu, termometr spożywczy jest doskonałym narzędziem pomiarowym do kontroli jakości dostaw, bezpieczeństwa żywności w cateringu, gastronomii, kuchniach przemysłowych itd.

Termometr spożywczy testo 106 oferuje:

Termometr do żywności testo 106 z sondą temperatury NTC jest bardzo dokładnym przyrządem pomiarowym. Użytkownik może samodzielnie ustawiać w przyrządzie wartości graniczne temperatury. W przypadku ich przekroczeń, termometr spożywczy generuje alarm akustyczny z diodą alarmową. Oznacza to, że użytkownik natychmiast dostaje informacje o osiągnięciu wartości granicznych temperatury przez produkt. Dodatkową, bardzo praktyczną funkcją jest automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru (Auto-Hold).
Termometr spożywczy wraz z futerałem ochronnym TopSafe (należy zamówić oddzielnie), jest wodoszczelny (IP 67) oraz spełnia normę EN 13485 oraz HACCP.
Spełnienie bardzo restrykcyjnych norm HACCP i EN 13485 przez termometr spożywczy testo 106, daje gwarancje, że pomiary dokonywane prze użytkownika są prawidłowe.

Testo 106 - Cateringowy termometr elektroniczny z sondą - zawartość zestawu

  • termometr spożywczy testo 106
  • bateria
  • instrukcja obsługi

Dane techniczne

Pomiar temperatury - NTC
Zakres pomiarowy -50 do +275 °C
Dokładność ±1 % mierz.wart. (+100 do +275 °C)
±0,5 °C (-30 do +99,9 °C)
±1,0 °C (-50 do -30,10 °C)
Rozdzielczość 0,1 °C
Czas reakcji t99 T99 = 10 sek. (Measured in moving liquid)
Szybkość pomiaru 0,5 sek.
Ogólne dane techniczne
Wymiary 215 x 34 x 19 mm
Temperatura pracy -20 do +50 °C
Obudowa ABS
Klasa zabezpieczenia IP67 z futerałem TopSafe
Długość próbnika 55 mm
Długość końcówki próbnika 15 mm
Średnica sondy 3 mm
Średnica końcówki sondy 2,2 mm
Szybkość pomiaru 5 sek.
Standardy Angielski-13485
Typ baterii 2 x 3V baterie guzikowe (CR 2032)
Żywotność baterii 350 h
Wyświetlacz LCD
Rozmiar wyświetlacza 1-liniowy wyświetlacz
Temperatura składowania -40 do +70 °C
Waga 80 g

Masz pytania, na które nie znalazłaś/eś odpowiedzi?
Potrzebujesz innego rozwiązania, którego nie znalazłaś/eś na naszej stronie?
Zastanawiasz się, czy to dobry wybór?

info@stacjonarne.pl
+48 505 691 153