Testo 104-IR - Pirometr bezdotykowy HACCP ze zintegrowaną sondą penetracyjną

Testo 104-IR - Pirometr bezdotykowy HACCP ze zintegrowaną sondą penetracyjną

474,00 zł Netto (583,02 zł z VAT)
0560 1040
Testo
Na zamówienie
Testo 104-IR - Pirometr bezdotykowy HACCP ze zintegrowaną sondą penetracyjną - najważniejsze informacje: Kontrola jakości dostaw, produkcja, przetwarzanie i magazynowanie żywności – pirometr Testo 104-IR dzięki szybkiemu pomiarowi temperatury na podczerwień, umożliwia kontrolę bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym i sektorze gastronomicznym.
  • Pomiar temperatury powierzchni i wewnątrz produktów spożywczych
  • Szybki pomiar temperatury na podczerwień i za pomocą zintegrowanej sondy pentracyjnej
  • Wytrzymały i praktyczny: metalowy mechanizm składania sondy, wodoodporna obudowa (IP65)
  • Zgodny z HACCP / EN 13485

Masz pytanie na temat tego produktu?

Skontaktuj się z nami aby zadać pytanie. Nasi specjaliści chętnie udzielą Ci potrzebnych informacji od poniedziałku do piątku 7:00 - 17:00.

INFOLINIA
(22) 118 99 89  lub +48 505 691 153
EMAIL
info@stacjonarne.pl

Opis

Termometr spożywczy testo 104-IR umożliwia zarówno szybki, bezdotykowy pomiar temperatury, jak i kontaktowo za pomocą zintegrowanej sondy penetracyjnej. Dzięki niewielkim rozmiarom zmieści się w każdej kieszeni, a możliwość złożenia sondy pomiarowej zapewnia bezpieczne przechowywanie, bez niebezpieczeństwa skaleczenia czy zranienia użytkownika. Termometr bezdotykowy testo 104-IR to idealne narzędzie przy kontroli bezpieczeństwa żywności podczas produkcji, transportu i magazynowania.

Termometr bezdotykowy HACCP ze zintegrowaną sondą penetracyjną

Pirometr testo 104-IR został wyposażony w optykę 10:1 oraz 2-punktowy celownik laserowy, który precyzyjnie wskazuje obszar pomiaru i umożliwia szybkie i precyzyjne bezkontaktowe pomiary temperatury powierzchni. Termometr bedotykowy testo 104-IR jest wyjątkowo przydatny podczas kontroli jakości dostaw – zarówno przy sprawdzaniu temperatury pojedynczych produktów spożywczych, jak i skanowaniu całych palet.

Zintegrowana, składana sonda penetracyjna może być wykorzystana do pomiarów temperatury wewnątrz produktów , takich jak np. mięso, czy wędliny. Jej zastosowanie jest zalecane wszędzie tam, gdzie pomiar bezkontaktowy jest niewystarczający – np. dokładność pomiaru jest poza dopuszczalną wartością graniczną.

Szybkie i łatwe pomiary

Termometr spożywczy testo 104-IR automatycznie uruchamia się po rozłożeniu sondy pomiarowej. Przełączenie się na pomiar bezdotykowy następuje po naciśnięciu przycisku. Wartości pomiarowe można odczytać z dużego, czytelnego wyświetlacza.

Bezdotykowy termometr spożywczy testo 104-IR jest nie tylko zgodny z HACCP i spełniający normę EN 13485, ale także posiada klasę ochrony IP65, co czyni go idealnym termometrem do kontroli bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym.

Obszary zastosowania

Nieważne czy chodzi o transport czy magazynowanie żywności – nadrzędnym celem jest zachowanie ciągłości łańcucha chłodniczego. Pirometr testo 104-IR umożliwia dochowanie zadanych wartości temperatury na każdym etapie łańcucha chłodniczego. I tak jak każdy termometr spożywczy Testo, termometr bezdotykowy testo 104-IR jest zgodny z HACCP i spełnia normę EN 13485.

Aplikacje i zastosowanie

Pomiar temperatury towarów podczas transport i składowania

Pomiar temperatury towarów podczas transport i składowania

Temperatura żywności ma kluczowy wpływ na tworzenie i rozprzestrzenianie się bakterii, a co za ty m idzie na jakość produktów i zdrowie konsumenta. W celu zagwarantowania najwyższej jakości produktów należy monitorować ich temperaturę oraz kontrolować łańcuch chłodniczy, dbając żeby proces nie został w żaden sposób naruszony.

Wśród środków służących do osiągnięcia tego celu, znajduje się pomiar temperatury towarów podczas transport i składowania. Penetracyjny termometr na podczerwień testo 104-IR jest doskonałym narzędziem do tego zadania. Oferuje on:

  • szybki i dokładny pomiar temperatury za pomocą technologii na podczerwień
  • natychmiastowe sprawdzenie ewentualnego wystąpienia wartości krytycznych, za pomocą rozkładanej sondy penetracyjnej
  • 2-punktowy celownik laserowy ułatwiający interpretację wyników pomiaru
  • solidna, wodoodporna obudowa (klasa zabezpieczenia IP65)
  • zgodność z HACCP

Testo 104-IR - Pirometr bezdotykowy HACCP ze zintegrowaną sondą penetracyjną - zawartość zestawu

  • Pirometr z sondą penetracyjną testo 104-IR, baterie i protokół kalibracji fabrycznej.

Dane techniczne

Pomiar temperatury - NTC
Zakres pomiarowy -50 do +250 °C
Dokładność ±1 °C (-50,0 do -30,1 °C)
±0,5 °C (-30,0 do +99,9 °C)
±1 % mierz.wart. (pozostały zakres)
Rozdzielczość 0,1 °C
Podczerwień
Zakres pomiarowy -30 do +250 °C
Dokładność ±2,5 °C (-30 do -20,1 °C)
±2,0 °C (-20 do -0,1 °C)
±1,5 °C lub ±1,5 % mierz.wart. (pozostały zakres)
Szybkość Pomiaru 0,5 sek.
Rozdzielczość w podczerwieni 0,1 °C
Ogólne dane techniczne
Czas pracy -20 do +50 °C
Obudowa ABS / TPE / PC, odlew cynkowy wykonany ciśnieniowo, stal nierdzewna
Klasa zabezpieczenia IP65
Plamka Włącz / wyłącz
Wartość pomiarowa Temperatura °C / °F / °R
Typ pomiarowy Termoanemometr (grzany drut)
Wymiary (z sondą rozłożoną) 281 x 48 x 21 mm
Wymiary (z sondą złożoną) 178 x 48 x 21 mm
Standardowy Angielski-13485
Typ baterii 2 baterie AAA
Żywotność baterii 10 h
Wyświetlacz LCD
Rozmiar wyświetlacza 1-liniowy wyświetlacz
Podświetlenie wyświetlacza podświetlany
Temperatura składowania -30 do +50 °C
Waga 197 g (z baterią)

Pliki do pobrania

Wzorcowanie termometrów (temperatura)


Wzorcowanie termometrów elektrycznych i elektronicznych WZ-T-S3-PCA obejmuje sprawdzenie urządzenia i wydanie dokumentu potwierdzającego poprawność wskazań (świadectwo wzorcowania termometru) w 3 standardowych punktach pomiarowych (-10°C, 0°C, +20°C) w laboratorium akredytowanym przez PCA (Polskie Centrum Akredytacji).

Czas potrzebny na wzorcowanie termometru elektronicznego wynosi typowo od 3 do 7 dni roboczych.

Oferujemy również opcję wzorcowania termometrów w dowolnej liczbie niestandardowych punktów pomiarowych. Szczegóły znajdziesz poniżej w sekcji "Produkty...
WZ-T-S3-PCA
  130,00 zł  Netto


Usługa wzorcowania termometrów elektrycznych i elektronicznych obejmuje sprawdzenie urządzenia oraz wydanie dokumentu (świadectwo wzorcowania) dla dowolnej liczby niestandardowych punktów pomiarowych.

Wzorcowanie termometrów w ramach akredytacji PCA może być przeprowadzone dla dowolnie wybranych punktów pomiarowych z zakresu:

  • -65 ... 180°C - w przypadku termometrów z czujnikiem temperatury powietrza (zintegrowanym lub zewnętrznym)
  • -65 ... 250°C - w przypadku termometrów z z czujnikiem zanurzeniowym (wodoszczelną sondą...
WZ-T-N1-PCA
Od   90,00 zł  Netto

Wzorcowanie pirometrów (temperatura powierzchni)

  • No products at this time.

Powiązane produkty z Testo 0560 1040

Numer kat.: 0560 8316 
517,00 zł Netto (635,91 zł z VAT)
Testo 831 – pirometr, z uchwytem, baterią, instrukcją obsługi oraz certyfikatem kalibracji fabrycznej (punkty pomiarowe: -20 do +80 °C).
  • zakres pomiarowy: -30 do +210 °C
  • optyka 30:1
  • dwupunktowy celownik laserowy
  • Funkcja HOLD oraz wyświetlanie wartości maks./min.
Numer kat.: 0563 8282 
387,00 zł Netto (476,01 zł z VAT)
Bezstykowy pomiar temperatury powierzchni, idealne rozwiązanie dla branży spożywczej.
  • Optyka 6:1 dla szybkich i dokładnych pomiarów
  • 1-punktowy celownik laserowy
  • Zintegrowana sonda penetracyjna
  • Funkcja HOLD oraz wyświetlanie wartości maks./min.
Numer kat.: 0560 0103 
195,00 zł Netto (239,85 zł z VAT)
Testo 103 jest najmniejszym składanym termometrem spożywczym w swojej klasie – dzięki czemu to idealny termometr HACPP do wyrywkowych kontroli w przemyśle spożywczym, zapewniającym bezpieczeństwo żywności!
  • Idealny do kontroli bezpieczeństwa żywności: zgodny z HACCP, spełniający normę EN 13485
  • Stopień ochrony IP55
  • Praktyczny mechanizm składania sondy - do szybkich i łatwych pomiarów; zmieści się w każdej kieszeni
  • Łatwy w obsłudze, wysoka dokładność pomiarów
Numer kat.: 0560 1063 
191,00 zł Netto (234,93 zł z VAT)
Termometr Testo 106 – praktyczny i wiarygodny pomiar temperatury produktów spożywczych podczas produkcji, transportu i odbioru towaru. To niezawodne narzędzie pomiarowe, nieodzowne w kuchniach przemysłowych, restauracjach, supermarketach.
  • Testo 106 wraz z wodoszczelnym futerałem ochronnym TopSafe (należy zamówić oddzielnie), spełnia normę EN 13485 i HACCP
  • Alarm akustyczny z diodą alarmową, po przekroczeniu wartości granicznych (indywidualnie ustawianych)
  • Końcówka pomiarowa sondy, o średnicy 2,2 mm, sprawia, że nakłucia produktu spożywczego są prawie niewidoczne
  • Automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru (Auto-Hold)
Numer kat.: 0563 0104 
339,00 zł Netto (416,97 zł z VAT)
Testo 104 to pierwszy, wodoodporny termometr spożywczy do wyrywkowych kontroli w przemyśle spożywczym, zapewniającym bezpieczeństwo żywności.
  • Idealny do kontroli bezpieczeństwa żywności: zgodny z HACCP, spełniający normę EN 13485
  • Może być czyszczony pod bieżącą wodą – stopień ochrony IP65
  • Praktyczny mechanizm składania sondy - do szybkich i łatwych pomiarów
  • Automatyczne rozpoznanie końca pomiarów (funkcja auto-hold); wskazanie wartości min/max
Numer kat.: 0563 1051 
382,00 zł Netto (469,86 zł z VAT)
Termometr z sondą, używany jest w przemyśle spożywczym do pomiaru temperatury produktów takich jak: mięso, sery. Termometr spożywczy Testo 105,posiada solidną konstrukcję i wymienne sondy pomiarowe.
  • Mocnej konstrukcji i wodoodporny (IP65). Może być myty pod bieżącą wodą
  • Wymienne końcówki pomiarowe: standardowa sonda temperatury/długość 200mm sonda temperatury do mrożonej żywności (opcja)
  • Alarm dźwiękowy lub optyczny, po przekroczeniu zadanych wartości granicznych temperatur
  • HACCP, EN 13485 – zgodność z normami
Numer kat.: 0563 1063 
213,00 zł Netto (261,99 zł z VAT)
Termometr spożywczy Testo 106 jest oferowany jako praktyczny zestaw wraz z wodoszczelnym futerałem TopSafe.
  • Idealny do kontroli bezpieczeństwa żywności. Zgodny z normą EN 13485 i HACCP
  • IP67 z futerałem ochronnym TopSafe
  • Alarm akustyczny z diodą alarmową, po przekroczeniu wartości granicznych
  • Automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru (Auto-Hold)